Jämför Privatlån

Privatlån är generellt sätt det mest förmånliga lånet en privatperson kan ta utan att sätta något i säkerhet. Det är ett populärt lån som tillhandahålls av de flesta banker och används av privatpersoner för att finansiera allt ifrån resor och shopping till bilar och kontantinsats till hus.

Privatlån är ofta avsedda att amorteras av under en längre tid och det är inte omöjligt att man väljer amorteringstid på 3-5 år eller t.o.m. längre än så. Privatlån är i många fall väldigt förmånliga jämfört med många andra alternativ men det gäller ändå att jämföra för att hitta det bäst, speciellt om du vill låna mycket pengar över en lång tid.

Du kan läsa mer om vad privatlån är vår sida här eller hos Wikipedia.

Populära alternativ

Lendo
Lendo är antagligen Sveriges mest populära låneförmedlare so hjälper dig att hitta bästa räntan på ditt privatlån genom att hämta in erbjudanden från ett stort antal banker. Ett sätt att ställa bankerna mot varandra och slåss om dig som kund.
Mer Info
Bank Norwegian
Bank Norwegian är en av de största bankerna som erbjuder privatlån. Flygbolagets bank har blivit en stor aktör att räkna med och ett populärt val av många privatpersoner.
Mer Info
ICA Banken
Familjebanken som erbjuder dig väldigt förmånliga erbjudanden och brukar vara en av de banker som erbjuder riktigt bra ränta på privatlån.
Mer Info

Om du ska jämföra privatlån är det smart att bege sig till en sida som erbjuder en bra jämförelse av just privatlån. Då slipper besöka t.ex. Handelsbanken och de andra bankerna för att försöka lista ut vad du skulle få för ränta. Det kan däremot vara ett bra sätt för att läsa om deras villkor och vad de erbjuder i övrigt.

Ett tips om du vill jämföra privatlån är att titta närmare på Låneförmedlare. Det kan vara värt att se vad de kan erbjuda dig för ränta och även dubbelkolla med din egen bank för att få en bra uppfattning om vilken ränta du kan få.

Svårt att jämföra privatlån

Privatlån är svårt att jämföra själv då alla lån sätts med en personlig ränta. Det betyder att när du besöker deras hemsida och tittar på räntan så är det ofta en exempelränta de räknar med som ligger en bit över deras lägsta ränta.

Denna exempelränta brukar motsvara vad en person med väldigt bra ekonomisk situation får eller när två personer med medelinkomst och utan andra skulder ansöker tillsammans om ett lån. När du ansöker om ett lån så kommer banken alltid att titta på din ekonomiska situation och du får sedan en personlig ränta baserat på det.

Har du tillgångar som hus som inte är fullt belånat och inga andra skulder så brukar man kunna få en bra ränta men det enda sättet är att ta kontakt med banken och be dem återkomma. Är din situation inte så bra finns även möjligheten att du nekas att låna pengar helt och hållet.

För att banken ska kunna ge dig ett låneerbjudande med personlig ränta så krävs det att de gör en kreditupplysning på dig och detta görs normalt sätt genom UC för privatlån.

Här kommer nästa problem eftersom UC visar tidigare kreditupplysningar. Om du går till 3 olika banker så kommer sista banken att se att det finns två andra banker som gjort kreditupplysning nyligen. Detta behöver inte vara ett problem men det brukar höja deras försiktighetsnivå då de inte vill att du tar tre stora lån hos olika banker. Det är något som förändrar din ekonomiska situation väldigt mycket.

Av just denna anledning har därför även låneförmedlare som t.ex. Lendo blivit väldigt populärt. Låneförmedlare gör nämligen en kreditupplysning själva som de sedan skickar till alla banker i samband med att de vill få erbjudande till dig som ansökt om privatlånet. På så sätt görs bara en kreditupplysning totalt och varje bank slipper göra sin egen.

Samlingslån är även privatlån

Samlingslån är ett sätt att samla dyrare krediter i ett stort privatlån eller då ”samlingslån” och på så sätt minska sina utgifter.

Samlingslån har fördelen att du ansöker specifikt om detta men i grunden är det ett privatlån. Varför dem har olika ansökningar för det är för att du faktiskt inte försöker utöka din skuld utan du vill bara lägga om dyra lån till ett mer förmånligt lån.

Har man tagit många snabblån och har kanske flera produkter, resor och tjänster på avbetalning så kan man ofta minska sin månadskostnad avsevärt genom att ta ett samlingslån och använda pengarna för att betala av alla dyrare skulder man har.

Samlingslånet ger även fördelen att du kan lägga upp amorteringen över en längre tid och göra månadsbetalningen mindre om du vill. Samlingslån kan du ansöka hos de flesta som erbjuder privatlån.