Kreditkort

kreditkortKreditkort är ett väldigt effektivt sätt att betala med och som ger dig möjligheten att skjuta på betalningen på ett sätt som inte går med ett vanligt kontokort där pengarna dras direkt från kontot när du gör ett köp.

De vanligaste kreditkorten är Mastercard eller VISA där du kan göra köp upp till en viss kreditgräns. På de köp du gör under en månad faktureras du sedan på i efterhand. Med andra ord är alla köp du gör på ett kreditkort en kredit (lån) tills dess du betalt fakturan.

Många av de mest populära leverantörerna av kreditkort erbjuder idag väldigt förmånliga villkor för kreditkort som t.ex. gratis årsavgift, möjligheten att skjuta på betalningar, delbetala större köp och räntefria perioder.

Det finns helt enkelt väldigt många fördelar med att ha ett kreditkort idag då de sällan kostar någonting att ha och ger dig flexibla lösningar och en säkerhet om en krissituation infinner sig.

Varför är kreditkort bra?

Kreditkort ger dig möjligheten att helt enkelt handla på kredit och betala senare. Räntan på många kreditkort är mycket bättre än vad som erbjuds på snabba lån och att skjuta på betalningen ett par månader brukar inte kosta mycket. Dessutom erbjuder flera kreditkortsföretag möjligheten att ha betalningsfria månader och räntefria perioder.

Förutom att du kan göra köp på kredit kan du även ta ut pengar i bankomaten om du skulle behöva det. Det är dock inte ovanligt att en liten avgift tas ut i samband med detta men det kan ändå var en bra möjlighet då även detta såklart hamnar på kredit som du kan betala senare.

Flygresa kreditkort skydd
Kreditkort kan skydda dig både vid betalning av resan men även under resan om du valt till många av de förmånliga försäkringar som finns.

Även om du inte är intresserad av att handla på kredit och låna pengar så finns det ändå anledningar att välja ett bra kreditkort. Kreditkort ger dig nämligen ett bättre konsumentskydd när du handlar online då det blir kreditkortsföretaget som du betalar till som enligt konsumentlagen har ansvaret att du får vad du betalar för. Detta innebär t.ex. att bokade flygbiljetter där flygbolaget går i konkurs återbetalas till dig. Skulle du betalt med ett vanligt Mastercard kopplat direkt till bankkontot får du inte det skyddet.

Många företag som erbjuder kreditkort ger dig möjligheten att köpa till försäkringar också och här kan finnas en uppsjö av alternativ. Om du ska ut och resa t.ex. finns där en mängd olika försäkringar som kan ersätta dig om du t.ex. skulle bli av med bagage eller något annat skulle uppstå. Då är det skönt att veta att kreditkortsföretagets försäkring täcker ersättning så man kan t.ex. handla kläder på plats.